ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ В РАВДА ДНЕС ПРАЗНУВАТ:

„НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ!“

    На 26.03.2024 г. в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ с. Равда бе организирано тържество, посветено на празника на буквите под надслов „ Ние вече сме грамотни!“. Това тържество отбеляза успешния край на изучаването на основната книга за първокласника, а именно Букварът.

   Празниците в нашия календар са  много, но най-големият празник в първи клас е  Празникът на буквите. Неусетно мина времето в изучаване на буквите и настъпи моментът, в който с гордост първокласниците могат  да заявят: “Вече мога да чета и пиша!“.

   Букварът е златното ключе към знанието.Малките ученици се сбогуваха със своето Букварче и посрещнаха неговата по-голяма сестра – Читанката.

   Гостите на тържеството бяха въведени в Царството на буквите с много песни, танци,стихчета и драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка“.

  Всеки ученик получи „Послание към първокласника“ от своите учители г-жа Мария Дукова и г-жа Катя Вангелова и две „вълшебни ключета“ към труда и знанието.

   Директорът на училището г-жа Таня Петкова поздрави най- малките възпитаници по случай празника и им  пожела много труд и упоритост по пътя на знанието. От училище те получиха своята първа книжка като подарък.

    Последва поздрав от името на родителите и още заслужени подаръци.

    Тържеството завърши с вкусна торта и много снимки за спомен.