ПОЧИТ КЪМ ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА

В ОУ „ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ С. РАВДА

   В навечерието на паметната за България дата - 18 февруари, с шестокласниците от  с. Равда се проведе открит урок по български език и литература на тема: „Апостоле, от теб се учим всички!“.

   Учениците и техният преподавател- г-жа Марина Янкова подкрепиха инициативата „150 урока за Васил Левски“  в памет на Апостола- чистата и свята личност, символизираща безгранична обич към род и Родина. Този патриотичен урок бе посветен  на героя, който отдаде живота си за онова място под слънцето, което се е наричало и ще се нарича България!

   В присъствието на  директора- г-жа Таня Петкова, учители и родители, шестокласниците демонстрираха своите знания като представиха личността на  Апостола в два аспекта-   като историческата личност Васил Левски  и от друга страна- образът му в художествените творби. Рецитираха стихове, безсмъртните му завети, запяха „Песен за Апостола“.

   Инициаторите на „150 урока за Васил Левски“са създали интерактивна web-карта, която визуализира местата, където са проведени уроците.

   Ученици от прогимназиален етап с ръководител г-жа Димитринка Пинкова  взеха участие в конкурс за рисунка на тема "Левски през моите очи".

   Конкурсът е част от тържествената кампания на БНР Бургас " По стъпките на Апостола"  ,осъществена със съдействието на община Бургас и РУО-Бургас.

   По- малките възпитаници на училището проведоха мероприятия, посветени на Апостола на открито и в читалищната библиотека.

   Всички ние от теб се учим, Апостоле- как се обича род и Родина!

   Безсмъртието на Апостола  и любовта  му към отечеството ще пребъдат, защото Левски е огън, а огънят трябва да гори!