УЧЕНИЦИ ОТ РАВДА С ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

 

   В навечерието на 1 ноември- общобългарският празник на историческа памет и национално самочувствие, ученици от ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ с. Равда и техните учители посветиха инициативи на почит и уважение към будителите.

    Учениците от 2,3 и 4 клас взеха активно участие в конкурс под надслов „ С признателност към будителите“,като изработиха табла и рисунки, които подредиха в изложба в училищните коридори.

   Шестокласниците участваха в открит урок по български език и литература „Знаете ли български?“, в който показаха завидни знания и умения по правопис, граматика и рецитиране на стихове. 

   На 28 октомври гост в училището беше детският писател Жени Костадинова, която е основател на първата „Къща- арт музей за кукли“ в гр. София. Тя представи своите книги и заедно с децата четоха откъси от тях.

   На срещата присъства и секретарят на НЧ „Гоце Делчев- 1943“ с. Равда, която приветства проведените инициативи и поднесе на педагогическия колектив плакет с образите на Народните будители.

   Създадената атмосфера в навечерието на празника, ни накара да си спомним, да се поучим, да се преклоним и никога да не забравяме!

    Поклон пред паметта на всички светци, възрожденци, революционери, творци, борци, героии днешни будители!