ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА КЛУБОВЕТЕ ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ В ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕОДИЙ“ С. РАВДА

 

 

На 15 декември се състоя представителна изява на клубовете за занимания по интереси „Театрална школа“ с ръководител г-жа Татяна Божинова и клуб „ Млад творец“ с ръководител г-жа Недка Момчилова.

   Участниците от двата клуба представиха театрална пиеса „Коледа е!“, в която пресъздадоха обичаи и традиции на Бъдни вечер и Коледа. Гости на представлението бяха техните родители, съученици и учители.

   В атмосферата на автентичен декор и костюми, талантливите малки актьори завладяха публиката с магията на коледния дух, който вече е навсякъде около нас.

   Работата в клубовете е пространство, в което учениците творят, развиват своето въображение и часовете се превръщат в приказка. Развива се речта при децата, те придобиват обща театрална култура и имат възможност за изява на сцена. Запознават се с различни видове материали и техники за изработване на картички, картини и предмети за украса по повод и посветени на различни празници и обичаи. Тази съвместна работа е предпоставка учениците да усвояват социален опит и да подобряват работата си в екип.

    В навечерието на Коледните и Новогодишни празници, пожелаваме на всички здраве и благоденствие!